Huiskamer

Een zaal met biljart

Wil je een boek lezen of ruilen? Of op je eigen computer werken? Of handwerken? Of een potje biljarten? En je vindt het niet leuk om alleen thuis te zitten? Dan is deze ruimte dé plek. Ontmoet en begroet…

Biljarten


Sinds april 2017 kan bij ons gebruik worden gemaakt van een wedstrijdbiljart. Deze is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Het biljart kan voor € 3,- per uur worden gehuurd. Keuen en ballen zijn aanwezig.

Bibliotheek


In ’t Onderschoer heeft de Buurtbieb een mooie, zichtbare plek gekregen. Hier kunnen dagelijks reserveringen van Graafschap bibliotheken opgehaald en ingeleverd worden. Deze reserveringen worden wekelijks geleverd, de klant krijgt bericht wanneer de reservering klaar staat.

Dit geldt voor zowel volwassen boeken als kinder/jeugd boeken.
Ook is in ’t Onderschoer een deel van de boekenkast ingericht met een collectie zwerfboeken.
Zwerfboeken houdt in dat iedereen een zwerfboek mag meenemen en deze mag laten zwerven/doorgeven aan iemand anders in het dorp of daarbuiten.
In eerste instantie zullen dit alleen boeken zijn voor volwassen, maar met zwerfboeken weet je het nooit…..wellicht zullen hier ook snel boeken voor de jeugd tussen staan.

Leuk zou het dan zijn dat als je een boek meeneemt, er ook 1 of meerdere terug zet, zodat de kast altijd gevuld zal blijven en er voldoende te kiezen valt.

We hopen dat op deze manier het lenen en lezen van boeken in ons dorp weer een impuls krijgt, na het vertrek van de bibliobus!

De vrijwilligers van de Buurtbieb zijn Leny Enzerink en Miranda Vos. U kunt hen ook benaderen voor hulp bij reserveren van boeken en het bezorgen van gereserveerde of zwerfboeken bij u thuis.
(06-29416162). Gewoon doen, zij helpen u graag op weg!

De Buurtbieb Barchem is tijdens openingstijden van ’t Onderschoer te bezoeken.
Het is dus gewoon mogelijk, om na het sporten/vergaderen/kegelen e.d. een kijkje te nemen in de zwerfboeken kast of om uw reservering op te halen. Maar ook tussendoor “brand de kachel” in ’t Onderschoer en bent u er van harte welkom om even rustig te neuzen in de kast, wellicht onder het genot van een kopje koffie!

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met Monique Esselink
(0573-441305/06-10407344)

Lees meer

Vergaderen

Achter de vouwwand bestaat de mogelijkheid om met ca. 16 personen te vergaderen.

Kaarten


Klik hier voor informatie.

Welfare

De dames van Welfare Barchem-Lochem breien, haken, borduren en naaien vele mooie dingen. In de kegelkelder is een permanente uitstalling. Alles is te koop. Kom gerust om te handwerken of om de werken te kopen.

Bijzonderheden:

  • Wifi
  • Wisselende exposities van Barchemse kunstenaars aan de wanden
  • Tijdens de verkiezingen doet deze ruimte dienst als stemlokaal
  • Rolstoeltoegankelijk