De bibliotheek in ’t Onderschoer

De Buurtbieb

Sinds de Bibliobus niet meer in Barchem komt, hebben we een Buurtbieb.
De Buurtbieb Barchem vindt u in de foyer van ‘t Onderschoer.

Zwerfboeken

In de foyer van ’t Onderschoer staat een kast met zwerfboeken en kinderzwerfboeken. Een deel van deze boeken is door de Bibliotheek geschonken aan de Barchemse gemeenschap. Iedereen kan hier gebruik van maken. U mag boeken uit deze kast meenemen en ergens anders weer achterlaten, maar u mag ze ook weer terugzetten in de kast.

In de kast met zwerfboeken is een plank vrijgemaakt voor de reserveringen van de Bibliotheek. Ook is er een boekenbus waar u materialen die u van de Bibliotheek hebt geleend kunt inleveren.
Leny Enzerink is de vrijwilliger voor de Buurtbieb. Zij zorgt dat de reserveringen worden klaargezet en dat de ingeleverde materialen weer worden teruggestuurd. Ook beheert ze de zwerfboekencollectie.

Reserveringen

Als lid van de Bibliotheek kunt u bij het maken van een reservering kiezen voor de Buurtbieb Barchem als afhaallocatie. De reserveringen worden eenmaal per week afgeleverd bij ‘t Onderschoer. U kun de reservering daar ophalen tijdens de openingstijden, nadat u een afhaalbericht van de Bibliotheek hebt gehad. Reserveren kan via de website van Graafschap bibliotheken, telefonisch of u kunt dit tijdens het digitaal spreekuur regelen.

Inleveren

U kunt in de Buurtbieb alle boeken en andere materialen inleveren die u heeft geleend bij Graafschap bibliotheken. De enige uitzondering zijn aangevraagde media van andere bibliotheken; deze kunt u alleen inleveren in de vestiging waar u ze gehaald heeft. De ingeleverde materialen worden eenmaal per week terugbezorgd bij de Bibliotheek Gorssel. Daar worden ze van uw pas ontkoppeld. Eventuele boetes die door deze verlate verwerking worden berekend, brengen we niet in rekening bij de lener.

Willy Nijman is voor de bibliotheekvoorzieningen in Barchem de contactpersoon.
Naast de Buurtbieb zijn dit de Bibliotheek aan Huis en een Digitaal spreekuur.

de Bibliotheek aan Huis

De Bibliotheek is er voor iedereen! Als u niet zelf naar de Bibliotheek of ’t Onderschoer kunt komen, en u wilt u toch graag lezen, luisteren of kijken? Dan is de Bibliotheek aan Huis iets voor u.
De Bibliotheek aan huis is een extra service van Graafschap bibliotheken waarbij een vrijwilliger boeken, tijdschriften, films en muziek bij u thuis komt brengen en ruilen.
Vooraf vind er een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens dat gesprek worden afspraken gemaakt over de soort boeken en andere media, hoeveel het er per keer zijn en hoe vaak er geruild wordt. Ook boeken met grote letters en luisterboeken horen tot de mogelijkheden.
Wanneer u gebruik wilt maken van deze service kunt u zich telefonisch aanmelden bij Willy Nijman, M 06-22923470. Naast de jaarlijkse contributie zijn er geen extra kosten verbonden aan de Bibliotheek aan huis.
Miranda Vos is de vrijwilliger voor de Bibliotheek aan Huis in Barchem.

Digitaal spreekuur

Heeft u vragen over het lidmaatschap van de Bibliotheek, het online reserveren van boeken? Wilt u weten hoe u e-books van de Bibliotheek kunt lenen, of heeft u een vraag over de digitale dienstverlening en cursussen van de Bibliotheek? Willy Nijman kan u er alles over vertellen.
Bent u nog niet bekend met het gebruik van uw smartphone, tablet, e-reader of laptop, ook daar helpt ze u mee op weg. Ook kan ze u informeren over apps, sociale media, internet, e-mail enzovoorts.

De tweede dinsdag van de maand houdt Willy een inloopspreekuur in ’t Onderschoer en kunt u haar tussen 15:00 en 17:00 uur vinden aan een tafel in de foyer. Wilt u van tevoren een afspraak maken dan kunt u bellen of mailen: M. 06-22923470, E. willy.nijman@graafschapbibliotheken.nl.
De spreekuren staan ook op de website www.graafschapbibliotheken.nl in de agenda DigiBieb.

P.S.

Het spreekuur van 9 oktober 2018 gaat vanwege vakantie niet door.

Openingstijden

De Buurtbieb Barchem is tijdens openingstijden van ’t Onderschoer te bezoeken.

Het is dus gewoon mogelijk, om na het sporten/vergaderen/kegelen e.d. een kijkje te nemen in de zwerfboeken kast of om uw reservering op te halen. Maar ook tussendoor “brand de kachel” in het Onderschoer en bent u er van harte welkom om even rustig te neuzen in de kast, wellicht onder het genot van een kopje koffie!