Zon op ’t Onderschoer

ZON OP ‘T ONDERSCHOER

Samen met burgercoöperatie LochemEnergie is Dorpshuis ‘t Onderschoer begonnen met de voorbereidingen voor het leggen van zonnepanelen op het dak van het dorpshuis. De duurzame energie die deze panelen opwekken is niet alleen voor het dorpshuis zelf, maar willen we ook beschikbaar stellen aan de inwoners van Barchem die zelf geen geschikt dak hebben om zonnestroom te kunnen oogsten. Zij kunnen zon-certificaten aanschaffen.

Het gaat om ca. 200 certificaten van ongeveer 325 Wattpiek per stuk. Met 10 zonnepanelen kan een huishouden met een energieverbruik van ca. 3000 kWh het eigen verbruik geheel zelf opwekken.

Ook is het mogelijk als donateur het project te ondersteunen met een bijdrage van € 50 (of meer als u wilt). Stuur in dat geval een mailtje naar onderschoer@lochemenergie.net  met uw gegevens en het bedrag dat u wilt doneren.

LET OP: inmiddels hebben we voldoende voor-inschrijvingen binnengekregen. Toch kunt U nog steeds inschrijven maar bedenk dat u dan op onze ‘reservelijst’ wordt geplaatst. Uiteraard kan er een inschrijver uitvallen, en dan komen de mensen op de reservelijst aan de beurt.

We zoeken nog wel een tiental donateurs voor een bedrag van € 50 elk.  Met dat bedrag kunnen we vervolgens bij de Provincie een subsidie aanvragen. Goed voor ’t Onderschoer, goed voor een duurzaam Barchem! 

Dit project is onderdeel van de ‘vergroening’ van het dorpshuis ‘t Onderschoer. Zo is onder andere alle verlichting vorig jaar al vervangen door LED, en zijn er nieuwe energiezuinige ketels en temperatuurregelingen geplaatst.

Vanaf 1 maart 2020 is het mogelijk om geheel vrijblijvend een voor-inschrijving te doen   Hier vindt u ook meer informatie over het plan, de kosten en de opbrengsten. Zodra we zo’n 80 % van de benodigde deelnemers hebben, organiseren we een informatiebijeenkomst voor de mensen die zich hebben voor-ingeschreven. Hier zullen we alle details uitleggen en daarna hoeft u uw keuze pas definitief te maken. Tot die tijd is uw inschrijving vrijblijvend